GrillSymbol använder sig av två slags stål i sina stekhällar och wokpannor.

Vanligt kolstål som varmvalsas.

Dessa stekhällar är metallgrå som nya men blir efter uppvärmning och inbränning med fett allt mörkare. En väl inbränd panna som använts en tid kommer att bli så gott som svart – liksom mormors plättlagg.

Stekegenskaperna och varmhållningen är av yppersta klass och rätt använd blir pannan en livskamrat!

Märkväl att en stekhäll/wokpanna i varmvalsat kolstål kräver underhåll i form av upprepad regelbunden infettning med t.ex rapsolja. I synnerhet om du blivit tvungen att koka pannan ren med vatten och samtidigt tvättat bort det skyddande fettlagret.

En rentvättad panna kommer snabbt att rosta och det kan vara ett drygt jobb att putsa bort rosten.

Avsluta därför alltid användningen med att stryka på ett tunt lager ny rapsolja.

 Titta själv här hur enkelt det är att använda en stekhäll

INOX ( inoxidable) stekhällar är valsade i gediget rostfritt stål rakt igenom.

En rostfri panna är en elegant syn både i köket och på bordet.

Restaurangnäringen uppskattar därför stekhällar i rostfritt stål då de dessutom är lätta att rengöra till den hygienstandard som ett proffskök kräver.

En rostfri stekhäll skiljer sig dessutom på några andra punkter från en vanlig kolstålspanna

  • En inox/rostfri  stekhäll behöver aldrig stekas in eller hållas inoljad efter användning
  • Den bibehåller sin högglanskaraktär även efter lång tids användning
  • En inox stekhäll blir snabbare het och kräver därför mindre energi
  • En inox stekhäll skall alltid tillföras relativt rikligt med olja INNAN man börjar använda den
  • En inox stekhäll kräver noggrannare och varsammare styrning av brännarnas effekt
  • I en inox stekhäll kan man med fördel tillaga ljusa maträtter, grönsaker och stuvningar som inte är avsedda att brynas till färg