GrillSymbol har erfarenhet sedan år 1925.

Föregångaren till dagens GrillSymbol var smeden Johannes Moisar som år 1925 öppnade en smedja och järnvaruhandel vid Paldiskivägen i Tallinn.
Där började han att producera små stekpannor samt olika detaljer till eldstäder och spisar.

I samband med den sovjetiska ockupationen i 1940 nationaliserades företaget och både produkter och erfarenheter gick förlorade genom olika sammanslagningsprocesser.

Det skulle dröja 57 år innan företaget kom tillbaka i familjen. Några år innan (1991) hade Republiken Estland de facto återupprättat sitt oberoende, och företagande var återigen möjligt.

För att återställa den historiska kontinuiteten återupprättade bröderna Ivar och Laur Suurväli – Johannes Moisars barnbarnsbarn – familjetraditionen och företaget.

1997 grundades företaget Symbol OÜ, och snart blev de första stekhällorna tillverkade. De nya pannorna var en del större än de 1925, men materialet hade blivit detsamma. Erfarenhet genom generationer bekräftar att en tjockbottnad järnpanna kan vid rätt konsumtion kan ha en livslängd på upp till 100 år.

I 2008 var produktionsbolaget GrillSymbol OÜ grundat och utvecklingen av nya stekhällor som lever upp till tidens högsta krav börjades.

Idag är dessa produkter kända som vår mest populära produktserie ”PRO”. PRO, som i professionell eller för yrkesmässigt bruk. PRO-produkterna är hållbara och säkra, de är lätta att underhålla och håller länge.

 

Under åren 2006-2007 utökade vi vårt sortiment och förutom stekhällar gick vi nu också in på tillverkning av rökgrillar.

I samband med produktutvecklingen utnyttjade vi erfarenheten från flera grillmästare som har deltagit i internationella grilltävlingar med våra produkter i Estland, Tyskland och Storbritannien. Våra ugnar i Q-serien är högt uppskattade bland så väl yrkeskockar som

I 2016 introducerade vi stenhällarna i Basic-serien. Jämfört med ”PRO” -serien är ”Basic” ett billigare alternativ som dock innehåller de basala elementen för en stekhäll.

År 2017 återvände vi återigen till våra rötter och återupplivade gamla upplevelser av brasor. Våra eldstäder är skapade för den nordiska livsstilen: enkelt, praktiskt, av högkvalitativa material och minimalistisk design, kombinerat med mytologiska symboler.

Under 2018 utökade vi vårt sortiment av Cor-Ten stålprodukter och lanserade en samling blomkrukor och WoodStock modulhyllor. Under det här året (2021) kommer vi in ​​på marknaden med flera nya produktlinjer och kompletterar de befintliga. Produktutveckling betyder mer och mer i vårt arbete för varje år. Vi försöker ständigt överraska gamla och nya kunder med nya produkter och ligga i framkant i utvecklingen.

GrillSymbol är fortfarande ett familjeföretag. Den femte generationen växer upp med nya och fräscha idéer, och produktionen pågår fortfarande i Tallinn -fabriken. År 2025 kan GrillSymbol fira årsdagen av 100 års erfarenhet.

GrillSymbol – hantverkstraditioner från 1925

Vårt team

Laur Suurväli

Försäljningschef Europa / VD

Mob: +372 56 669 723
laur@grillsymbol.com

Annika Aas

Försäljningsassistent

: +46 46 288 54 79
annika@grillsymbol.com

Ivar Suurväli

Försäljningschef Baltikum

Mob: +372 5649 2498
ivar@grillsymbol.com

GrillSymbol Products