GrillSymbol har erfarenhet sedan år 1925.

Föregångaren till dagens GrillSymbol var smeden Johannes Moisar som år 1925 öppnade smedja och järnvaruhandel vid Paldiskivägen i Tallinn.
Från hans smedja kom till att börja med små stekpannor och delar till eldstäder och spisar.

Efter att Estland ockuperats av Sovjetunionen 1940 och den fria företagsamheten ströps, försvann alla de produkter som tidigare nådde allmänheten och mycken erfarenhet gick förlorad under en period av 57 år.

Efter att Republiken Estland återuppstått och den fria företagsamheten blivit möjlig på nytt knöt bröderna Laur och Ivar Suurväli därför an till familjetraditionerna och grundade år 1997 sitt företag först kallat Symbol OÜ och snart kom de första stekpannorna ut i handeln igen.  Nu mycket större än år 1925 men i allt övrigt samma kolstålspannor. Generationers erfarenheter visar att en bra kolstålspanna som används på rätt sätt mycket väl kan stå sig gott och väl 100 användningsår.

Är 2008 grundades så produktionsbolaget GrillSymbol OÜ och pannor avsedda att stå emot tidens tand i hård användning började levereras till kunderna. Idag ser vi den mest omtyckta serien betecknad : PRO, som i professionell eller för yrkesmässigt bruk. PRO-pannorna eller stekhällarna är säkra, lättskötta och långlivade.

Under åren 2006-2007 utvidgades sortimentet nu gjordes förutom stekhällar också BBQ- rökgrillar. Vid produktutvecklingen anlitade vi kända BBQ-kockar som utmärkte sig med våra BBQ-rökagrillar i tävlingssammanhang i såväl Estland som Tyskland och Storbritannien vilket gjort vår Q-series BBQ rökgrillar välkända och uppskattade bland så väl yrkeskockar som glada amatörer.

År 2016 introducerade vi stekhällarna i Basic-serien för att ge PRO-serien att prismässigt billigare alternativ som dock innehåller det basala för en stekhäll.

2017 återvände vi oss till rötterna och började återigen tillverka eldstäder. Våra eldstäder är gjorda av cortenstål och dess design är skräddarsydd till den nordiska livsstilen: enkelhet, praktikalitet och väderbeständiga materjal är förenade med mytologiska symboler. Kollektionens produktrad har nu vuxit till 14 modeller och fortsätter att växa varje år.

2018 utvidgades vårt sortiment av cortenstålprodukter då vi tillförde blomkrukor och hyllsystemet WoodStock till marknaden. År 2021 kommer vi lansera ett flertal nya produktrader och utvidga de befintliga. Produktutveckling blir en allt viktigare del av vårt arbete med varje år. Vi vill alltid överraska våra gamla och nya kunder med nya produkter genom att tillhandahålla framtidens lösningar redan idag.

GrillSymbol är ett familjeföretag. Den femte generationen håller på att växa upp med dess nya och färska idéer och tillverkningen sker fortsatt i fabriken i Tallinn. År 2025 firar GrillSymbol sina 100 år av erfarenhet.

Vårt team

Laur Suurväli

Försäljningschef Europa / VD

Mob: +372 56 669 723
laur@grillsymbol.com

Tiina Haav

Försäljningsassistent

Mob: +46 46 288 63 65
tiina@grillsymbol.com

Ivar Suurväli

Försäljningschef Ryssland

Mob: +372 5649 2498
ivar@grillsymbol.com

GrillSymbol Products