Följande tabell ger en överblick av tidsåtgången vid BBQ rökning. Givet är att tiderna är beroende ugnens innertemperatur, vätskemängderna som tillförs och den omgivande temperaturen.
Times of cooking in BBQ oven:
|
Weight:
|
Time spent for cooking in BBQ oven:
|
Sausages
|
|
~15-30 min
|
Pork:
|
|
|
Tenderloin
|
~0,5 kg
|
~1 hour
|
Loin
|
~2-3 kg
|
~2 hours
|
Collar
|
~3 kg
|
~4-6 hours
|
Shoulder (with bone, rind)
|
~4 kg
|
~10 hours
|
Leg with bone (ham piece)
|
~7 kg
|
~8-10 hours
|
Bacon (as a whole piece)
|
~3-4 kg
|
~3-6 hours
|
Spare ribs
|
~1-1,5 kg
|
~2,5-3,5 hours
|
St Louis style Spare ribs
|
1,5-2 kg
|
~3-4 hours
|
Shank
|
1,2 kg
|
~4-5 hours
|
Whole hog carcass
|
~20-40 kg
|
~8-14 hours
|
Veal:
|
|
|
Whole veal carcass
|
~50 kg
|
~12 hours
|
Beef:
|
|
|
Tenderloin
|
~1,5-2,5 kg
|
~1-1,5 hours
|
Striploin
|
~3 kg
|
~2 hours
|
Ribeye
|
~3 kg
|
~2,5 hours
|
Rump (without bone)
|
~2.5 kg
|
~ 3 hours
|
Lamb:
|
|
|
Whole lamb carcass
|
~20 kg
|
~6-7 hours
|
Saddle, loin and rib
|
~1 kg
|
~1-2 hours
|
Shoulder with bone
|
~2 kg
|
~3-4 hours |